Манолова алармира за масови съкращения в системата на земеделието и храните
Секция: ПОЛИТИКА
15 Април 2015 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова алармира за масови съкращения в системата на земеделието и храните

Кюстендил /КРОСС/ За масови съкращения в системата на Министерството на земеделието и храните, които ще засегнат преди всичко хората по регионите, алармира депутатът от БСП Мая Манолова. Тя се позова на приетите промени в Устройствените правилници. От 10 845 работещи в министерството ще бъдат съкратени 1 175 души или близо 11%.
По конкретно, съкращенията в Агенцията по безопасност на храните ще бъдат 14% или 380 души, в Селскостопанската академия, към която е Института по земеделие в Кюстендил- 350 души или 15%, в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури- 17%, в Агенцията по селекция и репродукция в животновъдството- 21%, посочи Манолова.
"Хората по места са притеснени. Не седнаха до мен, защото се страхуват за работата си. Намалени са драстично бюджетите на агенциите и регионалните структури на Министерството на земеделието и храните, в частта Фонд работна заплата. Подозирам, че след време на мястото на съкратените професионалисти ще бъдат назначени нови хора, близки до ГЕРБ и присъдружните им партии", коментира Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил.
Депутатът ще зададе и актуален въпрос към министър Десислава Танева в Народното събрание, съобщи Дарик .