Избраха Созопол за топ дестинация
Секция: Туризъм
16 Април 2015 18:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Избраха Созопол за топ дестинация

/КРОСС/ Созопол стана дестинация № 2 за световен туризъм за 2015 г. Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване в същата категория отиде за Любляна. На специална церемония в Мадрид организацията обяви победителите в петте категории - Награда на обществеността, за дестинация, за околна среда, иновации и Награда на хората.
Словенската столица спечели приза за дестинация номер 1 за 2015 г. заради чистотата, спокойствието и зеленината на града.
По време на церемонията, която се предаваше онлайн през сайта на организацията, особено внимание бе отделено на Созопол. "Хората от българския град Созопол допринасят много, заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духа на античността и красотата на тази уникална дестинация", обяви председателят на Съвета.
Архитектурно-историческият комплекс „Южна крепостна стена и кула" в Созопол се пребори със 156 финалисти за международната награда „Туризъм за утре" на Световния съвет по туризъм и пътувания, но беше препънат от Любляна в категория „Дестинация".
Проектното предложение е избрано с голям интерес сред 158 кандидатури от цял свят като са номинирани три дестинации: Североизточно Крайбрежие, (Тайван); Созопол (България); Любляна (Словения), съобщи Дарик.