Der Standard: Обикновените европейци разбират Русия и негодуват срещу САЩ
Секция: СВЯТ
16 Април 2015 21:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Der Standard: Обикновените европейци разбират Русия и негодуват срещу САЩ

/КРОСС/ Въпреки критиките към Русия, отправяни от европейските политици и западните медии, обикновените граждани на Европейския съюз се отнасят със симпатия към Русия и обвиняват САЩ в намеса във вътрешните работи на другите държави и в политика на двойни стандарти, пише в свой материал австрийското издание „Der Standard".
Авторът на статията отбелязва, че потребителите в социалните мрежи изразяват своето "разбиране" по отношение на Русия. Те смятат, че правителството на САЩ не винаги спазва принципите на демокрацията.
"Защо се месят? В тяхната страна не всичко е толкова демократично. Гуантанамо! Афроамериканци!", пише авторът и подчертава, че към подобна гледна точка се придържат не само привържениците на крайнодесни или ултралеви идеи, но и обикновените хора.
Авторът на материала пояснява, че в представителството на австрийците Украйна не е независима държава, но събитията на Майдан от февруари 2014 са принудили някои читатели на западната преса да вярват, че съществува „украински идентичност, а действията на Русия трябва да се възприемат като предполагаема интервенция".