Основните пътни ремонти в София започват от юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Април 2015 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Основните пътни ремонти в София започват от юни

София /КРОСС/ Основните пътни ремонти в София ще започнат в началото на месец юни. Това съобщи кметът на столична община Йорданка Фандъкова.
„Ще започнем основните ремонти в началото на юни, за да има проходимост на града. Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство у гражданите на София", заяви Фандъкова.
„Към този момент се работи в наземния участък на бул. „Черни връх", който трябва да бъде завършен до края на август месец. Ще започнем и строителството на кръговото движение на „Руски паметник" и ще съобразим това с изграждането на естакадата на бул. „Ив. Ев. Гешов" и бул. „България", допълни кметът на столицата.
„На 20 април започва ремонтът на бул. „ Цариградско шосе" от Околовръстен път до моста на р. Искър. Ще ремонтираме изцяло участъка от „4-ти километър" до алея „Яворов". През лятото предвиждаме да започнем ремонтните дейности на бул. „ Ал. Дондуков", включително и на тротоарите, защото са в много лошо състояние. Няма да променяме вида на бул. „Ал. Дондуков" на местата, на които има паваж", каза още Фандъкова.
През месец юни ще започнат ремонтните дейности на кръговото движение на „ Руски паметник" и на участъка на бул. „Тодор Каблешков" до бул. „ Цар Борис 3-ти", както и на бул. „ Монтевидео" в квартал „Овча купел". Ще се ремонтира й улица „Княжевска". Мостът на „Захарна фабрика" е в изключително тежко състояние - падат бетонни отломки от него, той ще бъде реконструиран изцяло", допълни Фандъкова.
По думите й ремонтите да завършат до началото на учебната година
„От днес до неделя ще текат подготвителни дейности по поставянето на информационни табели и знаци по бул. „Цариградско шосе", каза заместник-кметът на Столична община Любомир Христов.
„До началото на месец септември трябва да са завършени основните ремонти дейности по бул. „Цариградско шосе", а до средата на месеца и ремонтите на локалното движение", каза още Любомир Христов.