Властите в Одрин реагираха остро на телената ограда на границата с България
Секция: СВЯТ
17 Април 2015 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Властите в Одрин реагираха остро на телената ограда на границата с България

/КРОСС/ Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин реагира остро на телената ограда, която България постави на границата заради наплива от сирийски и други бежанци, пишат турските медии.
Шахин изразява възмущение от начина, по който България се стреми да предотврати незаконно преминаващите на територията й чужденци. "Докато по цял свят стените се сгромолясват, българо-турската граница се опасва със 160 километра телени заграждения, това никак не ми харесва. Досега границата беше мирен мост между приятели, недопустимо е оградите да ни изолират взаимно. Дори обикновените комшии си оставят отворена врата. Но ние сме две съседни държави, правителствата така се споразумели и явно ще трябва да приемем това обстоятелство, което съвсем не е наше решение", казва областният управител на Одрин, цитиран от БГНЕС.
Той припомня и издигнатата през миналата година телена ограда по протежение на 30 километра при граничния пункт Хамзабейли-Лесово, също по решение на българските власти. София избягва да прави изявления по темата за граничната сигурност и предпочита да ползва понятието "споразумение", както и да се гледаме през решетките на загражденията, коментира още Дурсун Али Шахин пред одринските медии.