Новата серия 7 – паркирай се сам!
Секция: Автомобили
18 Април 2015 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата серия 7 – паркирай се сам!

/КРОСС/ На ход е следващото поколение на BMW Серия 7 и новото издание на луксозната лимузина отново е пионер при насочените към бъдещето иновации, олекотената конструкция и интелигентната свързаност. То ползва технологии от BMW i.
За първи път - жестово управление! Световна премиера прави управлението с жестове на BMW, при което 3D-сензор осигурява интуитивно и комфортно взаимодействие с Infotainment системите чрез дефинирани движения на ръката.

Масата на автомобила е намалена с до 130 кг в сравнение с тази на предшественика. Пътническата клетка е изработена от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). В гамата влиза и нов шестцилиндров бензинов двигател от най-новото поколение агрегати на BMW Group, а мощността се предава чрез модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic с оптимизиран коефициент на полезно действие, увеличен диапазон на предавателните числа и базирана на данните от навигационната система стратегия за превключване.

За първи път серийният превключвател за контрол на шофирането включва и режим ADAPTIVE. Въздушното окачване на предния и задния мост с автоматично регулиране на нивото и динамичен контрол на амортисьорите вече е част от серийното оборудване, а интегралното активно кормилно управление за пръв път се предлага в комбинация с BMW xDrive. Можем да паркираме лимузината дистанционно с помощта на BMW Display. Иновации има и при Driving Assistant, за пръв път с функциите превенция на сблъсъците отзад и предупреждение за напречен трафик, пише autobild.bg.