Русия засилва електрониката и машиностроенето
Секция: Русия
18 Април 2015 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия засилва електрониката и машиностроенето

/КРОСС/ Зам.-премиерът на Руската Федерация Дмитрий Рогозин съобщи, че основното внимание в заместването на вноса на военно-промишления комплекс ще бъде насочено в областта на електрониката, машинното оборудване и съоръжения, цитира ТАСС.

Той отбеляза, че в петък на заседанието на Военно-промишлената комисия, на руския президент Владимир Путин са предоставени графиците по заместване на вноса на всички водещи компании.

„Основният акцент поставяме върху създаването на националното производство на електронно-компонентна база, преди всичко с космическо предназначение... Втората област е машинното производство. Всъщност, ние можем само да благодарим на нашите западни противници за това, че ни позволиха, най-накрая да възраждаме онези отрасли в нашата промишленост, които досега бяха в застой", подчерта Рогозин.

По думите му, Владимир Путин утвърди петима нови генерални конструктори на най-сложни видове оръжия.
„Президентът на Руската Федерация утвърди петима генерални конструктори. Работата ще се извършва конфиденциално, тъй като става дума за по-перспективни направления в разработките на въоръжението и военната техника".