МО издаде 12-томник за Великата отечествена война
Секция: Русия
18 Април 2015 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МО издаде 12-томник за Великата отечествена война

/КРОСС/ Мини­стер­ството на отбра­ната издаде послед­ния том от науч­ния много­том­ник за Вели­ката оте­че­ствена война, съобщи в края на мина­лата сед­мица заместник-​министърът на отбра­ната Нико­лай Пан­ков. Той каза: „Исто­ри­ята на този много­томен труд тръгва от 2005 г. Тогава беше изго­т­вен доклад до рус­кия пре­зи­дент, на бял свят се появи негово поръ­че­ние и беше съз­да­дена редакци­онна коми­сия. Изсле­до­ва­тел­ската работа завърши с напи­сва­нето на труда, който вклю­чва 12 тома. Послед­ният беше изда­ден бук­вално преди два дни."

Пан­ков под­черта, че по реше­ние на мини­стъра на отбра­ната Сергей Шойгу много­том­ните изда­ния ще бъдат връ­чени на участ­ници в олимпиади от военни и граж­дан­ски висши учебни заве­де­ния от стра­ните на ОНД.

Също така 12-те тома са качени в официалния сайт на Министерството на отбраната на РФ в категория „Победен май" (Победный май) и е достъпен за всеки, който желае да се запознае с научния многотомник „Великата отечествена война 1941 - 1945" .