Путин: Русия не играе по чужда свирка
Секция: Русия
18 Април 2015 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия не играе по чужда свирка

/КРОСС/ Русия провежда суверенна и независима политика на международната и вътрешната сцена в съответствие с нуждите на народа, което й позволява да остане надежден партньор. Това каза в интервю за предаването "Вести в събота" руският президент Владимир Путин.
„Имаме много компоненти, които ни позволяват да се считаме за страната, провеждаща ( така се случва и в действителност) независима суверенна политика на международната арена, провеждаща вътрешни политики според изискванията на народа. И в този смисъл ние сме достатъчно надежден партньор, защото не играем по чужда свирка, не се настройваме към настоящата конюнктура", каза държавният глава.
В отговор на въпрос за кого от кандидатите от президентската надпревара в САЩ -Хилъри Клинтън или Джеб Буш, е, той заяви, че Русия е готова да си сътрудничи с всеки американски президент, избиран от американския народ.
"Моят отговор е традиционен. Ние ще работим с всеки един президент на САЩ, който бъде избран от американците", каза държавният глава в интервю за предаването "Вести в събота". Той подчерта, че Русия не си сътрудничи с конкретни физически лица.
"Ние си сътрудничим с държавата, с голяма и много влиятелна държава в света", каза той.