Предстоящи събития в страната за днес, 19 април
Секция: Предстоящи събития
19 Април 2015 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 19 април

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне изпитът по български език и литература в рамките на първата кандидатстудентска сесия за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа в зала „Панорама" на Хотел Експо Център ще се проведе втория ден на Форум Хармония с децата - Творци на хуманна педагогика.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади ще се проведе церемония по награждаването на победителите в 11-то национално състезание по компютърни мрежи за ученици.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа ще започне изпитът по география в рамките на първата кандидатстудентска сесия за учебната 2015/2016 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

***
София /КРОСС/ От 20.00 часа отваря врати Автокино в столицата на покрива на Сердика Център.

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.00 часа на полигона до картинг пистата в Благоевград ще се проведе официалното откриване на „Мото сезон 2015".

***
Бургас /КРОСС/ От 09.00 час вицепремиерът Меглена Кунева, Найден Зеленогорски и Димитър Танев ще се срещнат с кмета на Община Бургас Димитър Николов в сградата на Общината. В 09.30 ч. в Областната администрация е срещата им с областния управител Вълчо Чолаков.В 12.00 ч. те ще дадат пресконференция в хотел „България", зала „Капитанска".

***
Бургас /КРОСС/ Продължава традиционният пролетен детски празник в Бургас.

***
Бургас /КРОСС/ В двора на Етнографския музей (ул.Славянска 69) ще се проведе поредното издание на арт базар "Неделна пауза".

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа ще започне вторият ден на благотворителния турнир по табла в бар „The college. Инициативата е част от кампанията „Талантливите деца на Варна" на сдружение „За младите с любов" и Борислав Гуцанов.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа в Beehive Co-working Space-Varna, ще се състои безплатна лекция: "Войните за национално обединение. Следвоенната криза и нейното преодоляване."

***
Варна /КРОСС/ От 12.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе Благотворителна изложба - концерт, под надслов „Всички за вярата" в подкрепа на новостроящия се храм Св. Прокопий Варненски.

***
Варна /КРОСС/ От 13.00 часа ще се състои безплатна туристическа обиколка до част от храмовете на Варна.

***
Добрич /КРОСС/ По случай Международния ден на културно - историческото наследство, организацията на Младежи ГЕРБ - Добрич е инициатор на уникална пътуваща академия. Предвидени са беседи в Античен храм на великата богиня майка Кибела и античната средновековна крепост в кв. „Хоризонт" на. Балчик. Пътуващата академия ще завърши с презентации на културно - историческите обекти на гостуващите области.

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа младежите от структурите на БСП- Централен ще проведат залесителна пред пощата на бул. Пещерско шосе.

***
Смолян /КРОСС/ Състезание по планинско бягане за Купа „Родопи" ще се проведе в местността Смолянски езера.

***
Шумен /КРОСС/ От 11.00 часа в къща- музей „П.Волов" ще бъдат отбелязани 139 години от Априлското въстание с открит урок.