The Pirate Bay отвори регистрации за нови потребители
Секция: Технологии
19 Април 2015 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Pirate Bay отвори регистрации за нови потребители

/КРОСС/ Последните пет месеца не бяха никак леки за The Pirate Bay, но сега най-популярният торент тракер постепено се завръща към нормалното си състояние.
От вчера вече е отворена процедурата по регистриране на нови потребители. Това става за пръв път, откакто сайтът се завърна онлайн в края на януари.
The Pirate Bay бе свален през декември, след като полицията атакува дата центъра в Стокхолм, където се съхраняват неговите сървъри. След това The Pirate Bay бе офлайн почти два месеца, преди да се появи в ограничен вариант, в който традиционният пиратски кораб бе заменен от изображение на птицата феникс. Въпреки, че търсенето и свалянето на торенти бе възможно, не всички компоненти на сайта бяха напълно функционални, включително и опцията за регистриране на нови акаунти.
Според TorrentFreak, регистрацията на нови потребители временно е била забранена, за да се избегне създаването на много фалшиви акаунти. След като сайтът отново има екип от модератори и по-засилени мерки за сигурност, сега той е готов отново да приема потребители. Тази функционалност определено е стъпка към връщането на старата му слава, особено като се има предвид, че откакто бе офлайн, доста потребители се пренасочиха към алтернативни торент тракери, пише kaldata.com.