Пампорово отчете 8% ръст на туристите
Секция: Туризъм
19 Април 2015 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пампорово отчете 8% ръст на туристите

/КРОСС/ Лифтовете в Пампорово днес возят любителите на белите спортове на символична цена на дневната лифт карта от 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца по повод закриването на сезона, след като вчера в родопския курорт се проведе зрелищно басейн парти.
Ръст на туристи от 8% отчетоха в края на сезона от на „Пампорово" АД. Повишението е най-вече при посещаемостта на гости от българския и балканските пазари.
„Въпреки много трудното начало и значително сложния край заради природните бедствия, закриваме сезона със 100% отворена ски зона. Тази зима беше с най-добрите условия за ски през последните няколко години. За нас това беше един изключително успешен сезон, предвид трудните обстоятелства, в които се намира държавата и европейската икономика", похвали сеизпълнителният директор на дружеството, стопанисващо пистите и съоръженията Мариян Беляков.
Курортът отчита значителен спад при руските туристи, но те не са основен пазарен дял в Пампорово, посочи още Беляков.
В курорта стартира и нова холандска програма от следващия зимен сезон. Турският туристически пазар за тази година е по- силен с нови 15% спрямо миналата, съобщи bTV.