НДК започва съвместни проекти с културния институт в Йерусалим
Секция: КУЛТУРА
19 Април 2015 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК започва съвместни проекти с културния институт в Йерусалим

/КРОСС/ Първото съвместно събитие между НДК и Центъра за култура в Йерусалим ще бъде в началото на следващата година. За това се договориха днес директорът на НДК Мирослав Боршош, Еял Езри (зам.-кмет по културните въпроси в община Йерусалим), Сами Навот (директор "Сценични изкуства" в община Йерусалим) и Пензи Титран (директор на културния център в Йерусалим).
Фестивалът "Дни на Йерусалим" е своеобразна витрина на израелската култура, която представя страната зад граница. Младите артисти от древния град ще представят пред българската публика както световно признати театрални и танцови представления, така и най-доброто от своето кино.
Двете страни обсъдиха още възможностите за съвместни продукции, за разменно гостуване на изпълнители и за превод и разпространение на литература по линия на Националния център за книга към НДК.
"България е в сърцата ни заради спасяването на българските евреи и сме изключително щастливи, че сега ще имаме възможността да се срещнем в тясно културно сътрудничество, което да продължи да обогатява двата народа", каза Еял Езри.
Мирослав Боршош запозна гостите с възможностите на НДК и лично им показа залите, в които скоро публиката ще може да се наслади на съвместните българо - израелски проекти.