Димитров: Сливането на НАП и митниците е рисковано
Секция: ПОЛИТИКА
20 Април 2015 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитров: Сливането на НАП и митниците е рисковано

София /КРОСС/ Сливане на НАП и митниците в сегашната обстановка е рисковано. Когато преструктурираш агенции, за известен период от време настъпва хаос. За да го направиш, трябва да имаш излишък в бюджета, а не да рискуваш приходите за 2015 г. Това заяви пред TV7 депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. Той посочи, че е добре да се даде срок от 6 месеца, за да се подготвят двете структури.
Тази идея не е добра не само сега, но и никога, категоричен е депутатът от БСП Георги Кадиев. Той подчерта, че двете агенции нямат нищо общо, освен че събират пари. Но пък пари събира и тотото, допълни Кадиев. Той подчерта, че двете структури са различни по кадрови състав и работят по различно законодателство. По думите му тези промени няма да решат контрабандата, а ще я задълбочат.
Ако не бъде подготвено както трябва, едно сливане може да доведе до много повече хаос, съгласи се и Мартин Димитров.
Ще има протестно шествие под прозорците на президентството на 9 май. Това не е политически акт, а почит към паметта на загиналите български войници, заяви Кадиев.
Аз подкрепям напълно решението на президента Плевнелиев да не присъства на военния парад, каза Димитров. По думите му целта на тържествата в Москва е да се измият ръцете от кризата в Украйна.