Съмнения около самоубийството в МОН
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2015 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съмнения около самоубийството в МОН

София /КРОСС/ Близки и колеги на загиналата чиновничка от образователното министерство са започнали свое разследване на трагедията, научи "България Днес". Въпреки че инцидентът първоначално бе вписан в графа "самоубийство", около него има редица неясноти.
Олга Генчева падна от седмия етаж на сграда на МОН на столичния булевард "Г.М. Димитров", където се помещава международният отдел на ведомството. По първоначална информация 29-годишната жена сама е скочила. Колегите й обаче се съмняват в заключението на разследващите.
Оказва се, че никой не видял фаталния полет. Тялото било забелязано на тротоара на монитори, свързани с охранителни камери, които не са записали самия скок. Колегите на Олга изобщо не разбрали какво е станало. Това е странно, тъй като жената е намерена в ембрионална поза под прозорците на офиса на МОН. Служителите там не са в кабинети, а в обща зала без преградни стени и много от тях били на работните си места в 14.30 ч., когато е открит трупът. Никой от чиновниците не е видял младата жена да излиза на прозорец.