Депутат от Европарламента разказа за полски снайперисти на Майдана
Секция: СВЯТ
20 Април 2015 20:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутат от Европарламента разказа за полски снайперисти на Майдана

/КРОСС/ Депутатът в Европарламента и кандидат-президент на Полша Януш Корвин-Мике заяви, че снайперистите, стреляли по хората по време на събитията на Майдана през февруари 2014 година, са били обучени в Полша, съобщи вестник Wiadomosci.

„Майданът е наша работа. Аз седях в Европарламента до министъра на външните работи на Естония Урмас Пает. Той призна в разговор с тогавашния първи дипломат на Европейския съюз Катрин Аштън, че наши хора, а не хора на президента на Русия Владимир Путин или на бившия украински президент Янукович, са стреляли на Майдана“, съобщи политикът.

По неговите думи, терористите са убили на Майдана 40 демонстранти и 20 полицаи, за провокират избухването на безредиците.

На въпрос на журналиста, какви интереси е преследвала Варшава с тези събития, Корвин-Мике отговаря: „Ние правим това, за да си спечелим благосклонността на Вашингтон.“

Полският политик отбелязва в интервюто за изданието, че би искал да види Украйна независима, но едновременно с това и колкото се може по-слаба. Корвин- Мике добавя още, че сегашните събития в Украйна са агресия на САЩ срещу Русия.

Припомняме, че масовите безредици в Украйна през периода ноември 2013 – фувлруари 2014 г., в резултат на които загинаха десетки протестиращи и служители на органите на реда, доведоха до държавен преврат в страната и до установяването на проамерикански марионетъчен режим.