Предстоящи събития в страната за утре, 21 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2015 21:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 21 април

/КРОСС/ ***

София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий.

***
София.
От 10 ч. в зала „Триадица" на Гранд Хотел София, министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие форум, на който ще се представи държавната помощ за земеделски стопани в Схема за качество за производство на семена и посадъчен материал за програмния период 2015-2020 година.

***
София.
В 12 ч. в Интер Експо Център министърът на икономиката Божидар Лукарски ще поздрави участниците в тазгодишните издания на „Светът на мебелите" и „Техномебел".

***
Белоградчик.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие туристическия сезон в Белоградчик. По-късно министърът ще проведе дискусия с представители на общината и бранша на тема „Перспективи за развитие на Северозападна България в контекста на туристическото райониране".

***
София.
От 9.30 ч. в Зала „Сердика", Шератон София Хотел Балкан продължава вторият форум за правосъдие и права на човека.

***
София.
От 9.30 ч. в Гранд хотел София ще се състои пресконференция на тема „Пътна безопасност".

***
София.
От 9.30 ч. в Софийския военен съд ще започне Ден на отворените врати.

***
София.
От 10 ч. в зала 1 на СУ се организира Комисията по досиетата в партньорство с Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма матер" към СУ „Св. Климент Охридски" и проект „Студентски практики" на МОН организират Третия форум на изследователската платформа „Бъдеще чрез минало".

***
София.
От 10 ч. на ул. „Париж" № 1 ще бъде открит първият курс на „Академията за мениджмънт в културата" в София.

***
София.
От 11 ч. в сградата на Комисията за защита от дискриминация Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието съвместно с КЗД организират пресконференция.

***
София.
От 11 ч. в комплекса за социално-здравни услуги за деца и техните семейства „Св. Параскева", Фондация „За нашите деца" в партньорство със Столичната община организират освещаването на комплекса за социално-здравни услуги „Св. Параскева".

***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА, Синдикатът на самонаетите и неформалните работници организират среща на тема „Неформалните работници за неформалната икономика".

***
София.
От 14.30 до 16 ч. в Парадайз център ще се състои граждански диалог със заместник-председателя на Европейската комисия за единния цифров пазар Андрус Ансип.

***
София.
От 18 ч. в зала „Средец", Шератон София Хотел Балкан, Институт за ново икономическо мислене - България организира публична лекция на проф. д-р Александър Томов на тема: „Възможен и нужен ли е нов икономически модел за България?"

***
София.
От 18 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои лекция на тема „Справедливо ли е неравенството?", с лектор президентът и изпълнителен директор на Института „Айн Ранд" в САЩ д-р Ярон Брук.

***
София.
От 19 ч. в „Нов театър" НДК ще бъде представена постановката „Мизантроп".

***
София.
От 19.30 ч. зала 1 на НДК ще отвори врати за първия гастрол на ансамбъла „Сопрано Турецки".

***
Благоевград.
От 15 ч. пред сградата на Престиж бизнес ще бъде открита паметна плоча по повод 150 години от рождението на българския революционер Пере Тошев.

***
Бургас.
От 10 ч. в Конферентната зала на хотел „Мариета Палас" , Съюз на собствениците - Слънчев бряг ще проведе редовното си годишно отчетно общо събрание

***
Варна.
От 10.30 ч. на бул. „Сливница" 34, ет. 2, Немска читалня в регионалната библиотека - пресконференция по повод Маратон на четенето 2015.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в зала 302 ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия фолклорен фестивал „Болярско надиграване" и фестивала за деца „Нашите малки, големи танцьори".

***
Враца.
В 10 ч. в Младежкия дом ще се проведе викторина между общинските училища на тема „Да запазим децата на пътя".

***
Враца.
От 17 ч. в читалище „Развитие", кметът на Враца инж. Николай Иванов ще присъства на 45-години ОДЗ „Детска вселена".

***
Добрич.
От 14 ч. ще бъде открит Фестивал на меда. В Областната управа е организирана среща с производители.

***
Казанлък.
От 11 ч. в заседателната зала на Община Казанлък ще се проведе пресконференция за инфраструктурните проекти на общината (пътят Казанлък-Енина).

***
Пловдив.
От 11 ч. в Медицински университет - Пловдив ще бъде открит модерният Технологичен център за спешна медицина.

***
Плевен.
От 12 ч. в сградата на Община Плевен абитуриенти, подпомогнати от инициативата „Фестивал на красотата - Плевен 2015", организирана от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител от Плевен Владислав Николов, ще връчат Грамота за златен добродетел на проф. д-р Димитър Стойков, кмет на Плевен.