Иван Искров и Цветан Василев пеят "Назад, назад, моме Калино"
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Април 2015 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Искров и Цветан Василев пеят "Назад, назад, моме Калино"

/КРОСС/Управителят на БНБ Иван Искров и мажоритарният собственик на обявената тези дни във фалит Корпоративна търговска банка Цветан Василев пеят "Назад, назад, моме Калино" във видео, което снощи беше излъчено в предаването "Господари на ефира" на Нова телевизия.

От материала се вижда, че видеото е заснето в заведение - двамата са по ризи, прегърнати, широко усмихнати, поклащат се в такт на музиката, а в края Искров сякаш приканва с жест публиката да се присъедини към тях.

"Господарите" коментират, че явно видеото е заснето преди проблемите в банката, която беше поставена под специален надзор от БНБ през юни миналата година, а преди ден съдът я обяви във фалит.

Заради казуса оставката на Иван Искров се иска от основните политически сили, но той поставя условия, за да я подаде. Цветан Василев пък пребивава в Сърбия, където очаква решението на местните власти дали да го екстрадират в България заради обвинение в длъжностно присвояване.

Преди дни Цветан Василев в блога си отправи нападки срещу Искров, обвини го в зависимости от прокуратурата, "за да не станат обществено достояние замразени разработки, свързани с него и с преводи към банка на остров, чиято централа е в Африка. Говори тайнствено и за "друга забежка на гуверньора, забелязана от бдителните очи на тези, към които е "пришита" прокуратурата".