Барса - Байерн и Ювентус - Реал Мадрид в Шампионска лига
Секция: СПОРТ
24 Април 2015 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Барса - Байерн и Ювентус - Реал Мадрид в Шампионска лига

/КРОСС/Барселона ще се изправи срещу Байерн Мюнхен на полуфиналите на Шампионската лига. Първата среща ще бъде на "Камп Ноу", а реваншът ще бъде на "Алианц Арена".

Барселона и Байерн Мюнхен се изправят за трети път един срещу друг на полуфиналната фаза от надпреварата. Баварците и в двата случая са елиминирали своя съперник. Това става за първи път през сезон 1995-96 и след това през 2012-13.

Другият полуфинал в надпреварата изправи един срещу друг отборите на Ювентус и Реал Мадрид. "Бианконерите" ще са домакин в първата срещата, а реваншът е на "Сантиаго Бернабеу".

Ювентус и Реал Мадрид един път са се срещали на този етап от надпреварата. "Старата госпожа" излиза краен победител с общ резултат 4:3. Това е и последният път, в който Ювентус достига полуфиналната фаза от Шампионската лига.

Реал Мадрид е десеткратен шампион, Байерн Мюнхен е петкратен първенец, Барселона има 4 трофея, а Ювентус е ставал шампион два пъти.

Първите мачове от полуфиналите на Шампионската лига са на 5 и 6 май, а реваншите са на 12 и 13 май.

Финалът в най-престижната клубна надпревара ще се проведе на 6 юни. Арена на големия сблъсък ще бъде „Олимпиащадион" в Берлин. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от двойката между Ювентус и Реал Мадрид.