Гуардиола се връща на "Ноу Камп"
Секция: СПОРТ
24 Април 2015 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гуардиола се връща на "Ноу Камп"

/КРОСС/ Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола ще се завърне на стадиона на Барселона "Ноу Камп" за първи път в ролята на треньор на друг тим. Жребият отреди двата отбора да спорят в полуфиналите на Шампионската лига и така един от лидерите в турнира няма да играе в заключителната среща.

Реал Мадрид имаше повече късмет, след като се падна с желания от всички тим на Ювентус, който според специалистите има най-малки шансове за триумф. "Старата госпожа" ще посрещне "белия балет" на 5 май от 21:45 часа българско време, а Барса ще излезе на своя стадион "Ноу Камп" на 6 май. Реваншите на "Бернабеу" и "Алианц Арена" са съответно на 13 и 12 май. Байерн прегази каталунския отбор с общ резултат 7:0 в последния сблъсък между двата отбора в полуфиналите през сезон 2012/2013.

В предпоследния етап те се срещнаха и през 1996 г., когато отново Байерн продължи с общо 4:3. Обшо мачовете им в Шампионската лига са шест, в тях Барселона е стигнала само веднъж до пълен успех, пораженията са 4, един двубой не е излъчил победител. Ювентус и Реал бяха съперници в полуфиналите през сезон 2002/2003. Тогава италианците надделяха с общ резултат 4:3. Юве и Реал са се срещали общо 16 пъти, победите са осем за испанците и седем за италианците, един двубой е завършил наравно. Реал срази Ювентус във финала през 1998 г., когато се наложи с 1:0 с гол на Миятович. /БГНЕС