Предстоящи събития в страната за утре, 27 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Април 2015 20:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 27 април

/КРОСС/ ***

София.
От 10 ч. на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност".

***
София.
От 10 ч. в зала „Тържествена", УниБИТ 1, бул. „Цариградско шосе" 119, София ще се проведе Трети национален семинар с международно участие на тема: „Интелектуалната собственост - формула за успех, творчество и иновации".

***
София.
От 11 ч. министърът на правосъдието Христо Иванов ще открие дискусия за представяне на проекта на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа.

***
София.
От 11 ч. в сградата на Националния статистически институт (ул. „П. Волов" 2) ще се проведе стартираща конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ".

***
София.
От 11 ч., в залата на 5 етаж в МОН ще се състои среща, посветена на предстоящата конференция на МОН на тема „Реформите в образованието и науката. Реалност и перспективи".

***
София.
От 12 ч. в ADI's COOK & BOOK (ул. „Будапеща" 31) ще се проведе среща с млади български научни таланти, които ще представят България на най-големия гимназиален научен конкурс в света - Intel International Science and Engineering Fair, който ще се състои в началото на май в Питъсбърг, Пенсилвания, САЩ.

***
София.
От 13.30 ч. в гр. София, Южен парк, зад музей „Земята и хората" Конфедерация на труда „Подкрепа" ще постави началото на кампанията за отбелязване на Световния ден по безопасност и здраве при работа. Участие ще вземат: Йорданка Фандъкова - кмет на гр. София; д-р Хасан Адемов - председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

***
София.
От 14 ч. в 130-та аудитория на Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои ден на отворените врати, където ще бъдат представени специалностите, изучавани във факултета.

***
София.
От 14.30 ч. в зелените площи на подхода към Терминал 2 ще бъдат засадени 40 дръвчета. Събитието е част от инициативата „Да направим Летище София по-зелено и гостоприемно място, като засадим 40 дръвчета заедно".

***
София.
От 18 ч. в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов" ще се състои премиерата на книгата „Любов по време на Студента война" на ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

***
София.
Голямата Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" ще бъде връчена от президента Росен Плевнелиев на кмета на София Йорданка Фандъкова от 19.30 ч. в Атриума на Bulgaria Mall

***
Ардино.
От 14 ч. в землището на село Бял извор, община Ардино ще бъде извършена инвентаризация на пострадалата дървесина от обилните снеговалежи през месец март.

***
Бургас.
От 10 ч. в Културен център „Морско казино" - Бургас, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще награди участници в инициативата „Земята - моят дом ".

***
Бургас.
От 18 ч. в Морската гара Бургас ще се проведе интерактивна изложба за Атанасовско езеро.

***
Варна.
От 13.30 ч. в Арт салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция за проблемите в българското здравеопазване.

***
Враца.
От 10 ч. в Конферентната зала на Търговско-промишлена палата Румънски Национален орган за научни изследвания и иновации, съвместно с Министерство на образованието и научните изследвания на Република Румъния и Министерство на образованието и науката на Република България, организират Иновационни караванни събития, във връзка с изпълнение на дейност на проект „RINNO - модел за повишаване на ползите от трансграничното регионално сътрудничество чрез използване на изследователска, развойна и иновационна дейност".

***
Добрич.
От 9.30 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакъл „Малката Баба Яга" на Държавен куклен театър „Дора Габе".
***
Добрич.
От 17.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена премиера на романа „Лисицата" от Галин Никифоров.

***
Добрич.
От 18 ч. в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен моноспектакълът „Юбилей" на Мариус Куркински.

***
Елхово.
От 10 ч. заместник-министрите на вътрешните работи и на отбраната Филип Гунев и Димитър Кюмюрджиев ще посетят Елхово, където ще бъде дадено начало на логистичните дейности, с които българската армия ще подпомага работата на ГД „Гранична полиция".

***
Сливен.
От 10.30 ч. зала „Галерия" на хотелски комплекс „Национал" Регионален инспекторат по образованието - Сливен и Център за кариерно ориентиране - Сливен организират Панорама на образованието - 2015.