Гришо отново №11
Секция: СПОРТ
27 Април 2015 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гришо отново №11

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров запазва мястото си в световните ранглисти на АТР и WTA. Хасковлията точки, след като не успя да защити титлата си в Букурещ. Гришо е с актив от 2985 точки и е на 420 от десетия Марин Чилич, но и с аванс от 605 точки от 12-ия Фелисиано Лопес.
Тази седмица Григор Димитров е втори в схемата на турнира в Истанбул. Той почива в първия кръг, а днес в ранния следобяд ще разбере съперника си на осминафиналите.
При жените Цветана Пиронкова загуби две места и е №54 от днес. Пловдивчанката ще научи днес името на първата си съперничка на турнира в Прага, която ще е тенисистка от квалификациите. Един от вариантите е Сесил Каратанчева. Втората ни ракета прогресира с две позиции до 107-ата.
При мъжете в челото единствената промяна е размяната на местата на Стан Вавринка и Марин Чилич като швейцарецът е №9 тази седмица.
При дамите Серина Уилямс започна 114-ата си седмица на върха. Това е третата най-дълга серия в историята. Най-продължително време като номер едно е била Щефи Граф - 186 седмици. Второто място е за Мартина Навратилова със 156 седмици.