Гечев: БСП ще търси сигурност в отстояването на левите политики в местните коалиции
Секция: ПОЛИТИКА
27 Април 2015 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гечев: БСП ще търси сигурност в отстояването на левите политики в местните коалиции

София /КРОСС/ Странно е една партия и социалният й министър да криволичат между опозиционното говорене и подкрепата за правителството, след като са част от кабинета, подкрепили са бюджета и огромния 16-милиарден заем". Това каза членът на Националния съвет на БСП Явор Гечев пред ТВ7.
Гечев обясни, че във всяко едно правителство политиката е хоризонтална и когато комуникацията между политическите централи и различните министерства не работи, не се получава нищо. Гечев бе категоричен, че реформите в държавата отсъстват и АБВ не трябва да забравят, че са част от управлението и носят отговорност за това.
„Вратата за сътрудничество между АБВ и БСП на местните избори не е съвсем затворена", обяви социалистът. Той добави, че политическите решения на НС на БСП не изключват и такъв вариант. Ако АБВ имат прагматични решения и ги отстояват като леви политики, можем да си сътрудничим с тях, но ако целта им е била да си отидат от БСП, за да обособи някой ядрото от близките си хора, използвайки името на цялото ляво - тогава има проблем", заяви социалистът.
Гечев бе категоричен, че в местните коалиции БСП ще търси сигурност в отстояването на левите политики в населените места и екипите, които да ги отстояват.