Порошенко: Всеки момент може да започне война
Секция: СВЯТ
28 Април 2015 13:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Порошенко: Всеки момент може да започне война

/КРОСС/ „Минските споразумения трябва да бъдат изпълнени изцяло, но войната в Донбас може да започне всеки момент“, заяви украинският президент Петро Порошенко във вторник, откривайки международната конференция за подкрепа на Украйна, предаде телевизия „Звезда“.

„Минските споразумения, които бяха постигнати с помощта на страните – нашите партньори, трябва да бъдат изпълнени изцяло“, каза Порошенко. При това той подчерта, че съществува опасност да започне война в Украйна. „Ние сме готови да направим всичко възможно, за да няма съмнения, нито отстъпления“, добави украинският лидер.

Порошенко отбеляза, че с координираната помощ на партньорите на Украйна споразуменията, постигнати в Минск, ще бъдат реализирани напълно.

Украинският президент също така изрази надежда за подкрепа от страна на Европа за ситуацията в Донбас. „Днес на Украйна й трябват Европа и Запада, които трябва да бъдат обединени (по въпроса за Донбас). Ние няма да позволим никому да се умори от Украйна, от  вашата помощ, от вашето единство в решаването на ситуацията в Донбас“, добави той.

Според него, в момента Киев води борба „на два фронта“: участва в сблъсъците в източната част на страната, а също така осъществява „комплексни и даже полезни реформи“.

По думите на украинския президент, конференцията трябва „да вдигне нивото на подкрепа на Украйна“.