Барета превежда 3 тира с цигари със служебната си карта
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Април 2015 20:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Барета превежда 3 тира с цигари със служебната си карта

Пловдив /КРОСС/ С личния си "Рейндж Роувър" и със служебната си карта на началник-група в спецотряда за борба с тероризма Драгомир Драгомиров е превел от Капитан Андреево до Пловдив 3 турски тира с контрабандни цигари.
"Трябва да се срамувате, а не да се гордеете, че сте участвали в този канал, от който държавата е загубила акциз за 9 млн. лв.", обърна се към баретата обвинителят от Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов. Преди това Драгомиров изтъкна, че е горд с работата си. "Имам 18 г. стаж в МВР. В целия си съзнателен живот съм се водил от мисълта за доброто", каза командосът.
Магистратите обаче го оставиха в ареста. Драгомиров е обвинен за контрабанда. Той посрещнал 3-те турски тира на Капитан Андреево на 29 март. Предвождал ги с личната си кола до бензиностанцията в с. Момково. Там се ръкувал със спедитора Михаил Млекаров, също обвиняем по мегааферата. На първата спирка дошли с крайслер двама турски граждани, които превели на тираджиите инструкциите, дадени от командоса. После той потеглил към Пловдив, следван от камионите, управлявани от Ремзи Караибрахимоглу, Ахмед Мустафа и Юнус Булунч.
От тримата е заловен само Ремзи. Той издал командоса. Разпознал го и казал, че е бил до него през целия път от Свиленград до Пловдив. Камионите на другите тираджии бяха изоставени в Горубляне и Казичене. Драгомиров не отрича, че е бил с колата си в с. Момоково, но не признава да е участвал в схемата с контрабандата, оценена на 25 млн. лева.
"Ако Драгомиров бъде пуснат, може да въздейства на разследващите предвид високата си длъжност в СОБТ", пледира прокурорът. Съдът прецени, че има опасност да извърши друго престъпление, и го остави зад решетките, пише "24 часа".