Светлин Танчев прави своя партия
Секция: ПОЛИТИКА
04 Май 2015 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Светлин Танчев прави своя партия

/КРОСС/Съпредседателят на парламентарната група на БДЦ Светлин Танчев ще регистрира своя формация, съобщава „24 часа".

Танчев, който беше зам.-председател на ББЦ на Николай Бареков, а преди това - ключов депутат от ГЕРБ, шеф на парламентарната комисия по европейски въпроси в 41-ото и в сегашното 43-о НС, ще гради формацията си по примера на партията на Бойко Борисов. А именно - най-напред като сдружение, каквото бе и ГЕРБ в първата година от съществуването си.

Бъдещият председател имал и технически аргумент да постъпи така - до местните избори има малко време, в което „доброжелатели" можело да оспорят регистрацията на партията, устава или други детайли около учредяването й. Сдружението на Танчев ще участва във вота наесен, като в общините, за които ще се бори, ще ползва регистрации на други партии.

Известна политическа психоложка искала да е сред лицата във формацията на Танчев.

Колегите му от парламентарната група били наясно с намеренията му и изразявали готовност да се присъединят, но на по-късен етап.

Идеята е след местните избори сдружението да се преобразува в партия. Твърде вероятно било около нея да се обединят „Гергьовден", ССД (формацията, създадена от Стефан Софиянски, чийто лидер днес е Радослав Кацаров), БДС „Радикали" на Евгений Бакърджиев и други.

Партията на Танчев ще е четвъртата в ПГ на БДЦ, наред с БДЦ на д-р Красимира Ковачка и Стефан Кенов, ЗНС на Румен Йончев и ББЦ с единствения останал лоялен към Бареков Мартин Иванов-Данона. Освен това в състава й има и независими депутати.