Борисов не показа сензитивност към социалните теми
Секция: ПОЛИТИКА
12 Май 2015 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов не показа сензитивност към социалните теми

/КРОСС/Вероятно премиерът Бойко Борисов наистина е сърдит на медиите. Вчера той изглеждаше напрегнат и по някакъв начин поставяше бариера, която в предишния му активен период в медиите не се забелязваше - бариера между него и аудиторията и него и водещия. Този акцент от едночасовото интервю на премиера вчера посочи политическият психолог Антоанета Христова.

В интервю за БНР тя подчерта, че Борисов не е успял да покаже адекватна реакция по социалната тема.

На един сериозен въпрос по темата нито имаше отговор на проблемите, нито перспектива как могат да се решат, а беше по някакъв начин сърдита аналогия със собствения живот, коментира Христова и добави: В момента хората се чувстват много зле. И ако нямаш сензитивност да имаш обратна връзка и да реагираш на това състояние, попадаш в риск, което се случи вчера. Рискът беше да казваш послание "ние можем", "ние правим", "ние го правим през пътищата и всичко, което строим", и в същото време да не си критичен и да не даваш перспектива на най-голямата тежест.

Борисов не успя да излезе от рамката, използваше неговото типично "аз", което е характерно за лидерите, които имат много голямо его, каза още Антоанета Христова.

Според нея премиерът се е съгласил да участва в телевизионното интервю, за да даде неформалния старт на предварителната предизборна кампания.