Волен Сидеров: Конфликт, подобен на македонския, се подготвя и за България
Секция: ПОЛИТИКА
13 Май 2015 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волен Сидеров: Конфликт, подобен на македонския, се подготвя и за България

/КРОСС/ Това, което днес се случва в Куманово беше подготвяно и режисирано от специални пратеници на САЩ, заяви от парламентарната трибуна председателят на „Атака" Волен Сидеров относно случващото се в Македония.

„Американците създадоха най-голямата база в Европа - Бонстил на територията на Косово. Оттам те вече играят геополитическата игра и когато поискат, могат да разпалят огън, да насъскат терористи, да провокират инциденти и убийства, каквито станаха. Това не е плод на междуетнически разправи, драги колеги. Това са клавиши, натиснати от Съединените щати", заяви Сидеров.

„Албанските терористи нападат служители на реда. Преди 15-16 години тези терористи бяха специално отгледани, обучени и финансирани от американските служби и това го призна западната преса", заяви Сидеров и припомни заглавие от края на `90-те години на вестник „Гардиън". „Там беше зададен въпросът защо финансират гангстери от АОК (сега се казват АНО), но са едни и същи престъпници? Българските медии, разбира се, си мълчаха по тези теми. Тогавашното правителство на България не само че даде небе да бъдат изсипвани тонове взривове над съседната Югославия, но и одобряваше мълчешком цялото това поведение на сепариране, създаване на терористични ядра и разпалване на огън в една територия, за която винаги казваме, че е част от българската история", заяви още Сидеров.
Националистът припомни и името на някогашния посланик на САЩ в България Джеймс Пардю. Той и неговите предходници от американското посолство настояваха за създаването на помашка партия. Друг посланик - Уилям Монтгомъри, ни караше да променяме Конституцията, за да има помашка партия. Това е било голям пропуск и трябвало да се поправи. Всички тези емисари на САЩ стоят зад конфликта, който сега наблюдаваме в Македония. И трябва да го кажем ясно на глас", продължи председателят на „Атака" като подчерта, че всички огньове на Балканите, разпалени през последните десетилетия, са били предизвикани от американците и тяхната антиевропейска политика.

Конфликтите на Балканите винаги са били причинявани отвън, за да може да се разпали съответната война. Сега се разиграва същата война. Огънят в Македония е предизвикан от американците, за да бъдат прекратени определени енергийни проекти. Утре това може да стане и в България. Мислите, че като членуваме в ЕС и НАТО, не може да стане ли? Ще стане и аз предупреждавам от месеци насам. Всяко противопоставяне, което наблюдаваме в момента на верски, етнически и прочее основи е продиктувано отвън. У нас се готви подобен конфликт, с който да бъде оправдано трайното присъствие на чужди войски в България - „миротворците".
Сидеров изрази готовност, ако българският парламент реши да излезе с позиция за случващото се в Македония, парламентарна група на „Атака" да участва в работната група за документа.

В заключение Сидеров обясни, че трябва да се каже ясно кой разпалва конфликтите на Балканите и в Европа, кой води антиевропейска политика, прекратявайки енергийните проекти, полезни за редица европейски държави, кой разбива икономиката на Европа чрез измислени санкции, кой продължава да работи срещу европейския интерес и да сблъсква държавите в тази най-стара част на света. „Кой е той? Оставям на вас да разсъждавате по този актуален въпрос", заключи Сидеров.