Ето го върховния Golf
Секция: Автомобили
18 Май 2015 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето го върховния Golf

/КРОСС/ Голямата Golf премиера от Вьортерзее се казва GTE Sport и представлява (едва ли ще се изненадате) хибрид с кабел за зареждане. Но не си представяйте досадна зелена концепция. Върховният Golf има 400 к.с., направен е предимно от въглеродни нишки и се задвижва от общо три мотора. Седалките са две и са отделени от висока преграда, което наподобява на кокпита на болид от F1. Добре де, на двуместен болид от F1.
В основата на задвижването работи 1,6-литровият бензинов двигател от Polo R WRC, който произвежда 300 к.с. и 400 Нм. Нататък поемат два електромотора - един в 6-степенната скоростна кутия с два съединителя и втори в задната част. Всеки от тях произвежда по 115 к.с., като предният има въртящ момент от 330 Нм, а задният - 270 Нм.
Пълната мощност на системата е 400 к.с., а въртящият момент - 670 Нм. Golf GTE Sport може да измине изцяло на ток до 50 км, а в спортен режим, когато работят и трите двигателя, развива 280 км/ч, като първите 100 от тях са факт за 4,3 секунди. Средният разход на гориво достига скромните 2,0 л/100 км., пише topgear.bg.