Пускат препарат за прекарали исхемичен инсулт
Секция: Наука
20 Май 2015 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пускат препарат за прекарали исхемичен инсулт

/КРОСС/ Уни­кал­ното пре­имуще­ство на „Рела­токс" е това, че се про­из­вежда изклю­чи­телно от руска суро­вина. Препа­ратът е дело на научно-​производственото обе­ди­не­ние (НПО) „Мик­ро­ген". През август т. г. ще при­клю­чат кли­нич­ните изпи­та­ния на пър­вия изцяло руски препа­рат за хора, пре­ка­рали исхеми­чен инсулт, съобщава ТАСС, цити­райки прес­служ­бата на компа­ни­ята. Раз­ра­бот­ката на „Рела­токс" е започ­нала през 2001 г. във фили­ала на „Мик­ро­ген" в град Уфа. При съз­да­ва­нето на препа­рата са използвани съвременни тех­но­логии, поз­во­ля­ващи осигу­ря­ва­нето на високо каче­ство и без­опас­ност на препа­рата, който се про­из­вежда изцяло от руска суро­вина. Досега на пазара в Русия са при­съствали само чуж­де­странни ана­логични лекарства.

Основ­ното пред­на­зна­че­ние на „Рела­токс" е за лече­ние и реха­би­ли­тация на паци­енти след инсулт. „Убе­дени сме, че препа­ратът, който по каче­ство не отстъпва на чуждите образци, дори по някои пока­за­тели ги превъз­хожда, ще намери място в нев­ро­логи­ята, казва начал­ни­кът на управ­ле­ни­ето по реги­страция и медицин­ски изслед­ва­ния на НПО „Мик­ро­ген" Алек­сей Ершов.

В Русия броят на хората пре­ка­рали инсулт ежегодно е около 400 хиляди, като на прак­тика една трета от бол­ните раз­ви­ват спа­стич­ност. „Рела­токс" ще помогне при лече­ние на паци­енти със спа­стич­ност на ръката след исхеми­чен инсулт.

НПО „Мик­ро­ген" (съще­ствува от 2003 г.) е в трой­ката на лиде­рите руски фармацев­тични компа­нии и е най-​голямата наци­о­нална компа­ния по про­из­вод­ство на иму­но­био­логични препарати.