Учени от цял свят се събират в МУ-Пловдив за форума „Наука за здраве”
Секция: Наука
21 Май 2015 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени от цял свят се събират в МУ-Пловдив за форума „Наука за здраве”

/КРОСС/Световни имена и авторитети от цял свят пристигнаха в Пловдив, за да участват в научната конференция „Наука за здраве", организирана по повод 70-годишния юбилей на Медицинския университет в Пловдив. Сред гостите са 10 почетни доктори (доктор хонорис кауза) от България, Великобритания, Израел, Финландия, Франция, Белгия. Участват и учени от САЩ, Унгария, Румъния, Русия, Армения, Италия, Гърция и др. Участват учени от всички висши медицински училища в страната, от БАН, НЦЗПБ, болнични заведения и университети.

Сред чуждестранните гост-лектори, които ще изнесат лекции в Медицинския университет между 21 и 23 май, е професор Ив Пуме - декан на Медицински и Фармацевтичен факултет в Намюр, Белгия и Доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив. Той, както и проф. Емануела Синьори, ръководител на Лаборатория по молекулярна патология и експериментална онкология в Университета Кампус Био-медико в Рим, Италия ще се срещнат с журналисти в 8,50 часа днес, четвъртък, 21 май пред Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив.

Сред известните имена на гост-лектори са още откривателят на вируса на СПИН проф. Жан Клод Шерман, д-р Крис Иванов от САЩ, който ще говори за сравнението между обучението на българските и американските студенти по дентална медицина, проф. Андрю Майлс и други.