ЦСКА и Локо София останаха без лицензи
Секция: СПОРТ
21 Май 2015 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА и Локо София останаха без лицензи

/КРОСС/ЦСКА и Локомотив София не получиха лиценз за европейските клубни турнири и за българското първенство, стана ясно снощи. Двата клуба не са успели да уредят взаимоотношенията си с Националната агенция по приходите (НАП) до 31 март.

Имат право да обжалват решението пред Изпълкома на БФС в седемдневен срок. Обжалването важи само за България, за Европа са пропуснати всички срокове.

Също е състоянието и за отборите на Марек и Хасково, но те изпадат и тяхната съдба ще се решава допълнително.

„Българският футболен съюз ще даде лиценз на ЦСКА за А група, не защото сме го заслужили, а защото така е удобно. Ще следват компромис след компромис и агонията ще продължи. Нямаме нужда от спасители, а от ясни правила", прогнозира пред бТВ бившият шеф на фенклуба на армейците Димитър Ангелов-Дучето. Според него важното в случая е да стане ясно защо се е стигнало до тази ситуация. „Не се спазват правилата и законите. Затова нямаме футбол на високо ниво - не създаваме кадри и нямаме правила", отбеляза той.

Дучето поиска справедливост за клуба, а не спасители. По думите му клуба може да излезе на чисто, ако с него се захванат „млади кадърни момчета, които управляват милиарди".

За тежкото състояние, в което е изпаднал отборът, Ангелов генерално обвини Александър Томов, който според него трябва да е в затвора.