Н. Михайлова е получила предложение да оглави посолството в Анкара
Секция: ПОЛИТИКА
21 Май 2015 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Н. Михайлова е получила предложение да оглави посолството в Анкара

/КРОСС/ „Водени са такива разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Смятам, че всеки, който има добра експертиза, е редно да помогне на страната. Има процедура, но как се движи тя, не мога да кажа", заяви евродепутатът и бивш външен министър Надежда Михайлова в коментар на вероятността да оглави българското дипломатическо представителство в Анкара.

Като опит да провокира напрежение между България и Македония определи Михайлова думите на руския външен министър Сергей Лавров пред Съвета на Федерацията вчера. „Дестабилизацията на Македония е предизвикана отвън. Някои виждат възможност за подялбата й между Албания и България", каза Лавров.

„Запазването и стабилността на Македония е основна теза в нашата външна политика в момента. Зад такива думи трябва да се види кой и какъв интерес има. Дестабилизацията на Западните Балкани ги отдалечава от европейските и атлантически перспективи. Създаването на спокойствие и сигурност на Балканите е предпоставка за приемането им в ЕС. Ако Балканите са размирни, това ги отдалечава от ЕС. Агресивната политика на Русия към Балканите няма да е толкова силна, ако няма политици и партии по места, които да я лансират на терен. В този смисъл българските интереси в този случай са за спокойна и суверенна Македония", каза Надежда Михайлова.