Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
22 Май 2015 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
От 9 ч. ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.30 ч. пред Народния театър „Иван Вазов" министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият изложба от фотографии, финалисти в конкурса на Европейската агенция по околна среда за 2014 г., озаглавена „Околната среда и аз".

***
София.
От 9 до 17 ч. в конферентна зала на хотел „Шипка" ще се състои семинар на тема „Телефонни продажби и умения за комуникация по телефона".

***
София.
От 9.30 ч. на тържествена церемония в Аулата на СУ, проф. Харалд Хепнер от Университета „Карл Франц" в Грац (Австрия) ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 10 до 13 ч. и от 14 до 17 ч. във „Венус Конферентен Център'' ще се състои кръгла маса, организирана от Национална служба по зърното във връзка с реализирането на проект с регистрационен номер на договора: А13-31-1/03.06.2014 г. „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, чрез внедряване на информационна система и 7 електронни административни услуги в Национална служба по зърното", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейски и социален фонд.

***
София.
От 10.30 ч. в Клуба на народния представител в навечерието на 24 май ученици от столичното частно Средно общообразователно училище ЕСПА ще поздравят народните представители и гостите на парламента.

***
София.
От 11 ч. в Adi's Cook & Book на ул. „Будапеща" 31 ще бъде представена инициативата „Заедно в бизнеса, заедно за обществото" - дарителска инициатива под патронажа на Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

***
София.
От 11 ч. в Голямата зала „Проф.д-р Асен Златаров" на ХТМУ ще бъдат връчени дипломите на завършващите магистри. Преди това в спортния комплекс на ХТМУ ще се проведе спортен празник от 10 до 14 часа.

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с възобновяването на четиривековната традиция за литийно шествие в памет на мъченичеството на св. Георги Софийски Най-нови.

***
София.
От 18 ч. в клуба на ГЕРБ-район „Слатина" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще се срещне с граждани.

***
София.
В Националният исторически музей ще бъде уредена изложба от произведения на ученици от Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино, Врачанско. Изложбата ще продължи до 5 май.

***
София.
От 18 ч. в зала 7 на НДК ще се проведе награждаването на финалистите в Националната литературна награда за Български роман на годината „13 века България", 2014 .

***
София.
От 18.30 ч. зала 2 на Съюз на архитектите в България ще се състои лекция-беседа на тема „Един малко известен епизод от историята на модерното изкуство: Жорж Папазов и Ролф де Маре в България през 1934 г." с лектор проф. Андрей Наков.

***
Благоевград.
От 9.30 ч. в зала „22 септември" на Община Благоевград ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 18 ч. на Камерна сцена Театър „Реплика" ще бъде представена пиесата от Джон Озбърн „Обърни се с гняв назад". Това е едно представление за „сърдитите млади хора", а в главните роли влизат Ованес Торосян, Милена Ерменкова и Юлиян Петров. Финалният театрален щрих за благоевградската публика ще бъде даден в 19 ч. на Голяма сцена с постановката на Народен театър „Иван Вазов" - „Солунските съзаклятници".

***
Бургас.
От 20 ч. на стадион „Лазур" часа ще започне финалният двубой на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. За събитието в Бургас ще пристигне президентът на УЕФА Мишел Платини.

***
Бургас.
От 18.30 ч. в Морската градина, ПМГ „Акад. Никола Обрешков" ще отличи ученици от 5 до 12 клас, лауреатите от международни и национални състезания на открита церемония на сцена „Охлюва".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА - Велико Търново ще бъде представена дейността на общинския фонд „Ин витро" в Павликени.

***
Велико Търново.
От 15 ч. журналистическа делегация от КНР в състав от шестима души, в която са включени ръководители на Общокитайската асоциация на журналистите и на китайски медии ще се срещнат с кмета Даниел Панов. Китайските журналисти имат желание да се срещнат с български журналисти.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. ще се състои представяне на Анелия Гешева от Марина Петрова - Читалня на РНБ „П.Р. Славейков" .

***
Велико Търново.
От 19 ч. ще бъде представен спектакъл на театър Шумен в Салон на НЧ „Надежда".

***
Враца.
От 15 ч. в заседателната зала на община Враца, кметът Николай Иванов ще връчи грамоти на номинираните ученици предложени за Наградите на Кмета на Община Враца в системата на народната просвета и в областта на културата по случай 24 май

***
Добрич.
От 10 ч. в малка заседателна зала на Община град Добрич -ще се състои пресконференция по повод издадения CD „Произведения на Петър Крумов в репертоара на хорове от Добрич", издаден с финансовото съдействие на Сдружение „Музикаутор" и Община град Добрич.

***
Казанлък.
От 18.30 ч. в пространството на площад „Севтополис" ще бъде открита изложба „Благословената долина".

***
Кюстендил.
От 18.30 ч. в залата на читалище „Братство" ще бъдат връчени знаците „Почетен гражданин на Кюстендил" на доц. д-р Олег Чолаков и големият йодлер Георги Чолаков.

***
Пловдив.
В 12 ч. в Заседателната зала на Почетното консулство на Украйна, ще се състои среща на почетните консули и посланика на Украйна в България.

***
Пловдив.
От 21 ч. в Цар Симеоновата градина, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в официалната церемония по откриването на един от символите на Пловдив - възстановените „Пеещи фонтани".

***
Сливен.
19-ти Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници" започва в Сливен. Тази година се включват детски танцови формации от 13 държави и 8 детски формации от Сливен.

***
Созопол.
От 11 ч., кметът на община Созопол официално ще открие новото футболно игрище в с. Росен.

***
Стара Загора.
От 19 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев" и наградите „Стара Загора" и „Млада Загора"

***
Шумен.
В 13 ч. кметът на Община Шумен Красимир Костов ще приеме заместник-министъра на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов.

***
Шумен.
От 17 ч. в зала 363 на община Шумен ще се състои церемония по удостояване на зрелостници с почетното отличие „Първенец на випуск 2015".

***
Ямбол.
От 20.30 ч. в градския парк жителите и гостите на Ямбол ще имат възможността да се насладят на най-мащабната продукция на ансамбъл „Чинари"-„Болярите на танца".