Вестниците пишат...
Секция: Преглед на печата
22 Май 2015 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат...

/КРОСС/Над 1 милион оцеляват с 340 лв. на месец, пише вестник "Земя", като цитира данни на приходната агенция. Със 71 лв. се е повишил общият доход, средно на домакинство, за първите три месеца на годината, допълва всекидневникът.

"Дядо на 105 години от София в списъка с милионери от данъчните декларации", показва разследване на "168 часа". Според запознати, това може да е измама. Често определени хора използват данните на пенсионери, като им приписват високи суми по договори, защото не дължат данъци и не е необходимо да се регистрират по ДДС.

10 хиляди евро струва да си ВИП бежанец в България. Това е водещо заглавие на "Телеграф". Според изданието, срещу сумата, каналджии прекарват нелегално хора със самолет от Турция до България, а имигрантите се снабдяват с "паспорт под наем".

"Руски фирми отказват да работят с България", пише "Преса". От Съюза на машиностроителите в Русия не желаят да подпишат споразумение за сътрудничество с браншовата камара у нас. Общият обем на експорта за 2014 година е около 300 млн. лв. От началото на годината се отчита спад от 15-17 процента, пише изданието.

Слагат стикери на автомобилите за превоз на хляб, съобщава "Дума". С мярката ще се позволи създаването на регистър, за да се контролират превозните средства. Пред изданието, от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите твърдят, че с предвидените промени половината от сивия сектор ще излезе на светло.

"Сринаха се цените по хотелите на морето", информира от първа страница "Труд". В сравнение с миналото лято цените са с до 20 процента по-ниски, а на много места настаняват безплатно деца до 14 години.

"Ученици дариха пари за рушащия се паметник на Христо Ботев в Калофер". За инициативата съобщава "Дума". Става въпрос за пловдивски младежи, които са получили като подарък портрет на поета, в замяна на благородния си жест.

Българската академия на науките отличи Симеон Сакскобургготски с плакет "Радетели на БАН", пише в статия "Новинар". Наградата е връчена за заслуги на бившия премиер за развитието и популяризирането на институцията.