Рекорден прираст на населението в Несебър преди изборите
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2015 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекорден прираст на населението в Несебър преди изборите

/КРОСС/Незаконни адресни регистрации на физически лица на територията на община Несебър. Сигналът за това беше подаден преди два дни до прокуратурата. Кои са хората, които се включват в избирателните списъци месеци преди изборите за местна власт и заставени ли са на работници и служители във фирми в туристическия регион да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея, информира БНТ. 

Обзор е едно от населените места в община Несебър, чието население през първите четири месеца на годината е нараснало.

Катя Аянова, началник ГРАО, кметство Обзор, посочи: В тази къща на ул. "Иван Вазов" в Обзор, точно до кметството, по настоящ адрес новорегистрираните са 32-ма.

Катя Аянова обясни, че било място за настаняване. Каза, че ако не се регистрират, може да си изгубят правото да гласуват, а можели да са решили да си гласуват в Обзор, защото тук си вадят прехраната.

В още няколко, но все големи кооперации в Обзор оказа се има пришествие от новорегистрирани. Твърди се, че всички са сезонни работници. В кметството разбират, че това буди съмнения: "Да, нормално е, щом сезона е преди изборите буди такива съмнения За разлика от Обзор, в Св. Влас собственичката на къща, в която има 11 новорегистрирани обитатели по настоящ адрес ни гони от улицата и не разрешава да снимаме".

И в Равда, друго населено място в община Несебър, населението през първите две седмици на април нараства с 65 души. Всичките регистрирани на 5 адреса, които в момента имат вид на необитаеми. В общинската администрация оказа се трудно дават информация за прираста през последните месеци.

Служителка в ГРАО, община Несебър, препрати екипът на БНТ към началниката, за да обясни причините за нараснало населението.
Началничката, оказа се я няма в общината. От охраната не допуснаха екипът ни.

Оказа се, че и пресаташето на общината не е на работното си място, а мобилният й телефон е служебна тайна.