937 шофьори карат с по над пет наказателни постановления
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2015 17:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
937 шофьори карат с по над пет наказателни постановления

/КРОСС/ Шофирането на водачи с множество нарушения по пътищата е масово явление, показват данни, изнесени от вътрешния министър Румяна Бъчварова на парламентарния контрол вчера.

Питането дойде от десния депутат Петър Славов, който напомни за случая с шофьора с над 20 потвърдени нарушения, убил 6-годишно дете в Панагюрище.

Според статистиката на МВР от началото на 2012 до март 2015 г. са наложени общо 108 521 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки спрямо водачи с нарушения. Шофьорите с невлезли в сила наказателни постановления са 1737. От тях 937 имат повече от пет санкции.

За същия период са образувани общо 25 933 досъдебни производства срещу пияни и неправоспособни водачи. Бъчварова е категорична, че са необходими по-строги наказания за провинилите се, но посочи, че това зависи от парламента.

Вътрешното министерство ще командирова допълнителни служители към паспортната служба в Кърджали заради масовия наплив на хора, които искат да подменят личните си документи, съобщи Бъчварова. Тя се оправда за опашките там с недостига на пари и служители. По въпроса я сезираха от ДПС, според които проблемът е толкова сериозен, че в Кърджали хората вече спят пред паспортната служба.