Предстоящи събития в страната за утре, 23 май
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2015 21:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 23 май

/КРОСС/ ***

Ватикана.
Папа Франциск ще приеме българския министър-председател Бойко Борисов по повод 24 май. Борисов ще се срещне и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

***
Севлиево.
От 10.30 ч. в парк „Казармите" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие фестивала „Семе българско".

***
София.
От 10 ч. на стадион НСА ще се проведе спортен празник. Събитието е част от инициатива „София 2018 - европейска столица на спорта".


***
София.
От 10 ч. в парка „Заимов" ще се проведе детски празник по пътна безопасност „Движение без риск".

***
София.
Спортен празник „Спортувай в твоя град - ърбан зона" ще се проведе, като част от инициативата София - Европейска столица на спорта 2018. Събитието ще се проведе в района на Националния стадион „Васил Левски" - сектори В и Г. Там е и старт-финалът на кросовете, чиито трасета са из Борисовата градина.

***
София.
От 13 ч. в Студентския град, кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на нов филиал на Столична библиотека.

***
София.
От 17 ч. в Американския колеж ще се състои официална церемония по дипломирането на випуск 2015.

***
Варна.
От 11 ч. в Младежки дом, Детско-юношески театър „Златното ключе" - „Бъдете благословени" ще изнесе литературно-поетичен спектакъл.

***
Варна.
От 16 ч. Куклен театър „Студио Балет" при ОДК-Варна ще изнесе балетен спектакъл „Карнавал на животните".

***
Варна.
От 19.30 ч. в Летен театър ще се проведе празничен юбилеен концерт „135 години Първа мъжка гимназия - Варна и 50 години чуждоезиков профил".

***
Велико Търново.
От 18.30 ч. в Музикално драматичен театър „Константин Кисимов" ще се състои тържествена церемония, на която за първи път ще бъдат връчени новоучредените награди „Култура".

***
Велико Търново.
От 10 ч. в Mall Велико Търново ще се проведе кампанията „Книги за смет".

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. ще бъде представена изложба „35 години випуск Факултет „Изобразително изкуство 1979"- ИЗ „Рафаел Михайлов".


***
Велико Търново.
21 ч. ще бъде излъчен аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина" - пл. „Цар Асен I" .

***
Враца.
Във Враца ще се проведе Републикански турнир по куадратлон таекуон-до за купа „Враца".

***
Пловдив.
От 9 до 17 ч. Регионален исторически музей - Пловдив обявява вход свободен, като ще се включи в общоградското честване по повод официалното обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

***
Благоевград.
С 40 ателиета за втора поредна година Детски панаир ще радва малките жители и гости на Благоевград. В рамките на панаира премиерно ще бъде представен филмът „Интерактивно представяне на българските произведения на изкуството". Проектът е финансиран от Фонд за иновации в културата. Програмата на Детски панаир е организирана от Фондация Изиарт и подкрепата на Община Благоевград. Събитието е част от „Пролетен фестивал- Благоевград Май 2015". Официалното откриване на работилниците е от 10 ч. на площад „Македония".

***
Пловдив.
От 9 до 17 ч. Регионален исторически музей - Пловдив ще се включи в общоградското честване по повод официалното обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

***
Пловдив.
От 11 ч. Икономическа библиотека" - гр. Пловдив, Пловдивският либертариански
клуб и European Students For Liberty организират първата по рода си
целодневна Конференция за свободата в гр. Пловдив.

***
Сливен.
От 11 ч. в Сливен ще се проведе инициативата„Бягане за здраве". Акцията се организира от Спортен клуб по ориентиране „Сините камъни"-Сливен.

***
Търговище.
От 17.30 ч. в Драматичен театър Търговище ще се състои церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби и за връчване на годишни награди за изкуство, култура и образование .