Граничен полицай незаконно превеждал чужденци у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2015 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Граничен полицай незаконно превеждал чужденци у нас

/КРОСС/Граничен полицай от ГКПП Лесово е задържан за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция, при акция на МВР и ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Елхово.

На 23 май 2015 г. около 18.00 часа през ГКПП- Лесово, Георги Иванов е превел през границата на страната ни с Република Турция група от две лица - иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил м. „Ауди". Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация, уточняват от Прокуратурата. 

Георги Иванов и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.

С постановление на Районна прокуратура гр. Елхово от 24 май 2015г. Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районен съд - гр. Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо граничния полицай.