Видеонаблюдение, засилени мерки и диалог за справяне със ситуацията в Гърмен
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2015 22:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Видеонаблюдение, засилени мерки и диалог за справяне със ситуацията в Гърмен

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов се срещнаха с жителите на Гърмен. Те проведоха разговори както с Инициативния комитет на протестиращите от селото, така и с представители на ромската общност. По време на срещите беше договорено да се търси установяването на диалог и формат за редовни разговори, за да се преодолее създалото се напрежение между тях.
В разговорите участваха областният директор на ОДМВР - Благоевград старши комисар Христо Разсолков, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметът на община Гърмен Минка Капитанова. Кметът на общината пое ангажимент да бъде инсталирано видеонаблюдение в селото. Тази мярка в други райони е доказала ефективността си за противодействие на престъпността.
По време на работна среща в РПУ- Гоце Делчев са обсъдени редица организационни въпроси, свързани с организацията на полицейската дейност, включително и промяна в ръководствата на районното управление и полицейския участък в Гърмен.
На място остава засилено полицейското присъствие. Екипи на жандармерията са включени, за да подпомагат опазването на обществения ред.