Павлова призна за далавера с европари по времето на първия кабинет „Борисов“
Секция: ПОЛИТИКА
26 Май 2015 17:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Павлова призна за далавера с европари по времето на първия кабинет „Борисов“

Софич /КРОСС/ Депутатът от "Атака" Николай Александров попита министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова дали ще бъде завършена реконструкцията на пътната отсечка, която минава през търговишките села Макариополско, Буховци и Алваново и какво точно се случва там.
„Този път не е ремонтиран от много години. Той беше включен в проектите за финансиране по линия за рехабилитация на второкласни и третокласни пътища по програмата за регионално развитие 2007-2013 г. и за него имаше избран изпълнител през септември 2011 г., когато стартира и договора. Една година по-късно договорът изтече, а изпълнителят не довърши строителството", отговори Павлова. Тя допълни, че едва 7% е изпълнението на проекта. „На финала на договора си, изпълнителят отказа изобщо да работи. Беше взел аванса и беше изчезнал", разкри министърката.
Агенция пътна инфраструктура (АПИ) е прекратила договора, след което е активирала гаранцията и си е изискала предоставения аванса. Последваха над 2 години дела, които минаха през всички инстанции и съдът отсъди в полза на АПИ.
От отговора на Павлова стана ясно още, че до юни 2015 г. е възможно да има нов изпълнител за ремонта на пътната отсечка и да бъде сключен договор с него. За да не бъде изгубено финансирането, рехабилитацията трябва да бъде завършена до декември т.г. Това може да стане само, ако не бъде обжалван окончателния избор на изпълнител.
„Надявам се да направите всичко възможно, за да не бъде обжалвано и да се изгуби финансирането за пътя", каза от трибуната Александров и добави, че е доволен от отговора на Павлова.