БСП отказа на ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
27 Май 2015 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП отказа на ГЕРБ

/КРОСС/Утре народните представители ще гласуват и състава на временната комисия за промени в Конституцията. Решението е вдето днес на председателски съвет при Цецка Цачева. От ГЕРБ предложиха човек на БСП да я оглави. Социалистите обаче отказаха. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира: Ние сме предложили на БСП, като част от опозицията, да оглавят тази комисия, за да може да има пълна гаранция, че всичко това, което ще се дискутира, ще е наред и да сме готови на всякакъв диалог. БСП оцениха този наш жест, но казаха, че в края на деня ще имат позиция на парламентарната група и ние сме в очакване на тяхното решение.

Парламентарната група на БСП обаче ще откаже предложението на ГЕРБ да получи председателското място в комисията, стана ясно от брифинг на социалистите в кулоарите на парламента.

"Това предложение е интересно и отговоря на капацитета на нашата парламентарна група, но сами разбирате, че при условие, че нашата група е против тези промени в Конституцията, не е целесъобразно да приемем това предложение", заяви Чавдар Георгиев.

Вчера следобед предложенията за изменения в конституцията бяха внесени в деловодството на Народното събрание. Под законопроекта се подписаха 132 народни представители от ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ.