Абитуриентите продължават да висят от прозорците на колите
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2015 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Абитуриентите продължават да висят от прозорците на колите

София /КРОСС/ Отново сме в края на месец май и отново абитуриентските балове са във вихъра си. Традиционно големи паркинги и площади в София са сборен пункт за младежите, празнуващи завършването на средното си образование.
Силна музика, клаксони и оглушителното броене от 1 до 12 озвучават улиците. Абитуриентите се събират на различни места из столичните квартали и оттам тръгват към центъра с клаксони и включени аварийни светлини, но преди всичко - излезли от прозорците на автомобилите, съобщава БГНЕС.
Групата, която тази вечер се събра пред входа на Националния исторически музей не е изключение. Красиви момичета с пищни рокли и момчета в модерни костюми "яхнаха" модерните автомобили и пред зоркия поглед на полицейски служители се показаха на прозорците и потеглиха към продължението на празничната вечер.
Полицейското присъствие по абитуриентските балове трябва да възпира празнуващите зрелостници да излизат през прозорците на автомобилите при придвижването им до училищата и заведенията, поне такава заявка дадоха от Пътна полиция.
Преди дни от СДВР казаха, че онези, които висят от прозорците, ще получат актове със санкции след бала си. 50 лева е санкцията за водач на автомобил, ако пътниците се показват през прозорците.