Как да позиционираме бизнеса си на първа страница в Google
Секция: Технологии
28 Май 2015 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да позиционираме бизнеса си на първа страница в Google

/КРОСС/ Когато имаш бизнес, който оперира в интернет или поне е представен там, нормално е да искаш възможно най-много посетители да го разгледат. Колкото повече посетители, толкова повече вероятност за увеличаване на приходите ви. Най-качествените посетители идват именно от търсачката на Google. Те вписват конкретна заявка, която е свързана с нещо точно определено, в доста случаи и с покупката му. Ето за това е наложително да сме на 1-ва страница в Google за избрани ключови думи. Как обаче да се издигнем в търсачката?

Ще ви предложим няколко съвета, които вие може да използвате, за да подобрите вашето класиране.

1. Социалните сигнали!

Социалните сигнали се появяват след всеки like, share, pin, retweet и прочие. Това ще рече, че ако вие споделите нещо във вашите социални профили и то взаимодейства добре с потребителите, социалните сигнали ще са много. Google използва тези сигнали, за да разбере дали една страница е харесвана от хората, съответно ще я класира на по-горна позиция. Колкото повече сигнали, толкова по-добре. Съветваме ви да си отворите социални профили в главните мрежи за България - Facebook, Google+ и Twitter, разбира се YouTube. По желание или, ако на сайта ви има съдържание на английски, може да изберете Pinterest и Tumblr. Важно е да споделяте вирусно съдържание, за което сега ще поговорим.

2. Вирусно съдържание. Определението вирусно, произлиза от думата "viral". Този термин описва съдържание, което обикаля интернет пространството като вирус - много масово. Това може да е видео натрупало няколко десетки хиляди гледания за няколко часа; статия, която е събрала много социални сигнали и всичко в този ред на мисли. Създавайки такова съдържание вие не само ще привлечете много посещения, но и много потенциални клиенти.

Вирусното съдържание трябва да разполага с добро заглавие, защото именно то привлича хората. Трябва да им покажете, че ще видят нещо уникално или пък, че ще получат решението на някой наболял проблем. Важно е и каква снимка ще се покаже със заглавието. Постарайте се тя да е релевантна към съдържанието и да е красиво надписана. От там нататък ви трябва единствено хубаво съдържание, което не всеки може да създава. При желание може да се възползвате услугите на PageRules.com за създаване на съдържание и изработване на стратегии за контент маркетин. Както казват SEO оптимизаторите на запад: Content is the new king!

3. Покажете на света вашата марка! Не е важно просто да имате сайт, а той да представлява конкретно вашата марка. Ако вие изградите силно име, това значи повече авторитет пред Google, а той обожава авторитетни сайтове. Както казахме, наблегнете на социалните сигнали. Освен това, може да използвате сайтовете за въпроси и отговори, където да контактувате директно с потенциални купувачи. Форумите също са идеален начин да се представите. Запомнете обаче, че трябва да внимавате с линковете. Не ги разпращайте навсякъде. Това ще има обратен ефект.

Контактувайте с хората и споменавайте за марката си само, когато е нужно. Всички знаем, че SPAM-ът е нещо неприятно за хората. Google и собствениците на форуми също не го долюбват.

4. Водете свой блог за бизнеса! Google обича сайтове, чието съдържание се обновява постоянно. Той няма потребност от статичен сайт-визитка, в който има само няколко изречения и данни за контакт. Направете си блог и публикувайте статии често, обяснете на хората защо трябва да ви изберат, как се случват нещата. Освен доверието на Google, вие може да се сдобиете с допълнителен трафик от Google. Това ще стане по различни фрази, по които Google може да ви класира. Това са така наречените long tail keywords или по-просто казано са по-дълги низове от думи, при които конкуренцията често е по-малка.

Ако има нещо неясно за вас в тази статия или просто имате нужда от консултация, хората от Page Rules са винаги насреща.

Платена публикация