Китайци идват на СПА в Поморие
Секция: Туризъм
28 Май 2015 21:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайци идват на СПА в Поморие

Поморие /КРОСС/ Китайски туристи може да пристигнат още това лято в България за СПА ваканции в Поморие. Това обяви зам.-кметът на черноморския град Илия Джинков. У нас вече са пристигнали на разузнаване представителите на четири от най-големите китайски туроператори от различни провинции включително и Шанхай.
На 15 юни пък ще пристигне инфо тур с журналисти и представители на най-голямата медийна група в Китай, обясни Джинков пред експертите от Втория конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА в Сандански. За тази година са предвидени няколко такива тура като в следващите групи се очаква да има и туристи. Китайците обаче имат и строги изисквания за храната, която се предлага в хотелите, в които почиват. Те настояват по време на всяко хранене през деня да имат поне 4 вида китайски специалитети за всеки тип от предлаганите ястия - салати, десерти и т.н. Очаква се групите да почиват у нас по 14 дни, отдавайки се на СПА терапии и разглеждане на културните забележителности в региона.
Ако искаме да имаме успех в СПА туризма, трябва да акцентираме върху типично български програми за лечение и разкрасяване, обясни д-р Таня Ангелова в Сандански. В момента у нас се предлагат всякакви терапии, включително тайландски и египетски, каза от своя страна експертът в туризма Румен Драганов. Според него е задължително използването на български продукти. Браншът след заседанието на Управителния съвет на Българския съюз по балнеология и СПА прие декларация за предприемане на действия за развитие на туризма у нас. Една от точките в нея гласи, че трябва да се работи в защита на културния туризъм и срещу фалшификациите в него, съобщава standartnews.com.