Детските желания се сбъдват в "Търсачи на мечти"
Секция: ЛЮБОПИТНО
29 Май 2015 16:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Детските желания се сбъдват в "Търсачи на мечти"

/КРОСС/ Ново детско предаване на Българската национална телевизия ще превръща детските мечти в реалност. От 1 юни в ефира на обществената медия стартира проектът „Търсачи на мечти", който ще се излъчва в рубриката „Лека нощ, деца".

В продължение на две седмици уникалният формат на БНТ ще сбъдва мечтите на малките деца. По този начин те ще ги изживеят и ще се срещнат с хората и професиите, към които се стремят. Всяка вечер малките зрители ще научават как се става ветеринарен лекар, балерина, автомобилен състезател, какво е нужно, за да яздиш кон, или къде се намира страната на шоколада.

Децата-участници в реалити формата са подбирани с кастинг от детски градини в София. В сбъдването на мечтите участват доказани авторитети в своята област - ветеринарни лекари, примата на Софийската опера и балет Сара-Нора Кръстева и целият състав на операта, автомобилният състезател Румен Дунев, шоколадовият вълшебник Ради Стамболов и много други.

Водещ на „Търсачи на мечти" е актьорът Ненчо Балабанов. Той е лице и на другото любимо детско предаване по БНТ - „Милион и две усмивки". „Когато сбъдваме мечтите на децата, те растат по-щастливи. Като обществена телевизия ние сме единствените, които обръщат внимание на децата, на техните мечти и желания и се стремим да ги превърнем в реалност. Неслучайно избрахме Ненчо Балабанов за водещ - и това стана още през април миналата година, защото виждаме как детето в него още не е пораснало", каза продуцентът на предаването Ралица Филипова.

Продукцията се реализира от БНТ и продуцента Михаил Баликов от „Таратор медия" с проекта „Прознание академия". Идеята на формата е на Ралица Кръстева, продуцент и на предаванията „Бърколино" и „Милион и две усмивки" по БНТ 1, и Христо Порязов. Автор на първите два броя е театралният режисьор Ида Даниел. Режисьори са Христо Порязов и Емил Димитров. Песента към формата е написана от Юлияна Каракашева по музика на композитора Мирослав Иванов.

Гледайте „Търсачи на мечти" от 1 юни 2015 в рубриката „Лека нощ, деца".