София е домакин на форум на МВФ и Световната банка
Секция: ИКОНОМИКА
30 Май 2015 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София е домакин на форум на МВФ и Световната банка

София /КРОСС/ България е домакин на редовните срещи на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и в организациите от групата на Световната банка, в която страната е включена. Форумът ще се състои днес в зала "Средец" на "София Хотел Балкан".
Oткриването на срещата e предвидено за 09:30 часа, като се очаква да продължи до 10:10 часа, когато са и официалните приветствени слова. След това програмата на събитието ще продължи в работен, затворен за медиите, формат.
Управител за България в организациите от групата на Световната банка, в които страната членува, е министърът на финансите Владислав Горанов, а в МВФ е управителят на Българската народна банка Иван Искров.
Интересите на групата от страни в рамките на бордовете на изпълнителните директори на МВФ и организациите от групата на Световната банка в момента се представляват от изпълнителните директори Мено Снел (МВФ) и Франк Хеемскерк (Световна банка).
Последното домакинство на България на подобни срещи е през 1999 година, като домакинството през тази година е при спазването на принципа на ротация.
В рамките на членството си в МВР и в организациите от групата на Световната банка страната ни принадлежи към държавите, интересите на които се представляват от общ изпълнителен директор. Групата включва Армения, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Грузия, Израел, Македония, Молдова, Черна гора, Нидерландия, Румъния, Украйна, Белгия и Люксембург.