Скандинавският бизнес оглежда Долината на розите
Секция: ИКОНОМИКА
30 Май 2015 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандинавският бизнес оглежда Долината на розите

/КРОСС/ Българо-скандинавската търговска камара и посланиците на Кралство Норвегия г-жа Гюру Катарина Викьор и на Швеция г-жа Хелена Пилсас Алин организираха истински бизнес десант в Долината на розите. Водената от тях делегация се срещна в Казанлък с местни фирми, проявяващи интерес за сътрудничество с потенциални партньори от двете страни. Сред гостите бяха представители на повече от 20 компании от различни сфери - машиностроене, строителство, енергетика, транспорт, телекомуникации, лека промишленост, медицинска техника.
„Целта ни е да свържем потенциални бизнес партньори. Живеем в динамичен свят и не трябва да пропускаме момента", заяви председателят на Българо-скандинавската търговска камара Йоран Свенсон.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова запозна гостите със социално-икономическото и културното развитие на Казанлък като център на Долината на розите и на тракийските царе. Посещението на делегацията съвпадна с откриването на фотографската изложба „Благословената долина", която е част от програмата на Празника на розата 2015 г. Тя е разположена на площад „Севтополис" и е подготвена от фотограф-художника Александър Иванов, пише "Преса".