Немски политик: Никой руски лидер не би дал Крим на НАТО
Секция: СВЯТ
30 Май 2015 18:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Немски политик: Никой руски лидер не би дал Крим на НАТО

/КРОСС/ Нито един руски лидер, бил той цар или президент, не би могъл да гледа безучастно ситуацията, която се разви в Крим след преврата в Украйна. Това заяви в интервю за „Дойче веле" германският журналист и политик, представител на партията CSU (Християн-социален съюз на Бавария Вилфрид Шарнгал.
"Никой не може да си позволи в Крим - централно постижение в историята на Русия, който от векове е бил част от нея, в Севастопол да бъде централата на НАТО и там да командва американски адмирал. командване на САЩ адмирал там. А това щеше да стане по плана на стремящата се към членство в НАТО Украйна, която се поддава на Западните обещания. Нито един руснак не би допуснал това", казва политикът.
Според него, Западът постъпва предубедено, обвинявайки Русия в нарушаване на международното право.
"Защо никой не се възмущаваше, когато Хрушчов, без да пита никой в Крим, го даде на Украйна? Това какво, съответства ли на международното право", попита Шарнгал.

Вилфрид Шарнгал е автор на книгата „На пропастта", в която се противопоставя на политиката на едностранчива оценка на украинския конфликт, предлага санкциите срещу Русия да бъдат прекратени, в Украйна да се проведе федерализация, а Крим да бъде признат за руска територия.