Лечков се кандидатира за кмет с тежка критика към Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
08 Юни 2015 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лечков се кандидатира за кмет с тежка критика към Борисов

/КРОСС/Двуличие и лицемерие в управлението на втория кабинет на Бойко Борисов видя бившият кмет на Сливен Йордан Лечков. Той обяви в бТВ, че ще се кандидатира отново на местния вот през есента.

Припомнянето, че миналия път е бил подкрепен именно от ГЕРБ, Лечков коментира: „Аз подкрепих ГЕРБ миналия път. Много бензин съм изхабил за създаването на тази партия. Капсулират се като влязат във властта".

Бившият футболист разкритикува властта с липсата на изпълнени обещания, като заяви, че нямаме една цяла построена магистрала: „Реформите се правят отдолу нагоре. Аз години наред говоря за финансова децентрализация".

Според него целта на сегашното управление е да издържи още година-две: „Роби сме на няколко икономически групировки. Ако ни позволят да дишаме, ще дишаме. Те са ясни, защо аз трябва да ги казвам".

Лечков призова дронът на bTV да облети и имотите на премиера и прокурорите, за себе си нямал притеснения. „Защо да се срамувам, че съм си дал всичките пари тук", попита той.

На въпрос дали вече има яснота кой ще го подкрепи на местните избори, Лечков отговори: „Очаквам всичко, всичко е възможно. Все още нямам предложения, имаме разговори".

На футболна тема Лечков, който е вицепрезидент на БФС, заяви, че пране на пари тук няма, защото липсват такива. За връщането на ЦСКА и Локомотив (София) в А Група, по думите му, решение може да вземе Изпълкомът.